لوگو کافاز

چگونه قطعات گوشی موبایل را برای ایراد بررسی کنیم

فهرست مطالب

یاد بگیرید چگونه قطعات گوشی موبایل را در حین تعمیر گوشی بررسی کنید.

در اینجا یاد می گیریم که چگونه قطعات گوشی موبایل را هنگام انجام تعمیرات موبایل بررسی کنیم. در کسب و کار تعمیرات تلفن همراه، اغلب باید قطعاتی مانند بلندگو، زنگ، ویبراتور، سیم پیچ، کلید روشن/خاموش، سوئیچ آنتن، فیلتر RX، PFO، BSI، آی سی شبکه، VCO، آی سی صوتی. ، آی سی پاور، RTC، آی سی شارژ، سی پی یو، R22، رابط میکروفون، آی سی بلوتوث، آی سی فلش، رم، آی سی منطقی، UEM و غیره را بررسی کنید

قطعات سطحی تلفن همراه

قطعات سطحی تلفن همراه

در بیشتر موارد، تنها قطعات سطحی تلفن همراه برای ایراد بررسی می‌شوند و سپس تعمیر یا با گوشی جدید تعویض می‌شوند. قطعات سطحی تلفن همراه شامل زنگ، بلندگو، میکروفون، ویبراتور، LED، رابط شارژ، کانکتور هدفون، رابط کابل داده، باتری، کانکتور باتری، سیم کارت، رابط سیم کارت، کارت حافظه، رابط کارت حافظه، دوربین، کانکتور دوربین، دکمه صفحه کلید، کانکتور صفحه کلید، کلید روشن/خاموش، صفحه نمایش، کانکتور نمایشگر، آنتن داخلی و PDA.

قطعات کوچک سطح تراشه تلفن همراه

قطعات کوچک سطح تراشه تلفن همراه

قطعات کوچک سطح تراشه تلفن همراه شامل اجزای الکترونیکی کوچک مانند خازن، مقاومت، دیود، سیم پیچ، بوست کویل، کوپلر، رگولاتور، ترانزیستور است که به ندرت از نظر خطا مورد آزمایش قرار می گیرند و یا تست نمی شوند. به طور عمده از قطعات SMD در تلفن همراه و تلفن های هوشمند استفاده می شود. در صورت وجود هر گونه ایراد در مسیر PCB تلفن همراه، توسط جامپر برطرف می شود.

ابزارهایی برای بررسی ایراد قطعات گوشی موبایل

نحوه بررسی قطعات گوشی موبایل

شما به ابزارهای زیر برای تعمیر تلفن همراه نیاز دارید:

  • مولتی متر
  • منبع تغذیه DC

چگونه قطعات گوشی موبایل را برای ایراد بررسی کنیم

نحوه بررسی زنگ تلفن همراه

برای بررسی اینکه زنگ گوشی موبایل معیوب است یا آسیب دیده، مولتی متر را در حالت buzzer نگه دارید و زنگ را بررسی کنید. مقدار باید بین 8 تا 10 اهم باشد. اگر مقدار بین این محدوده باشد، رینگر خوب است و نیازی به تعویض ندارد. اگر مقدار مولتی متر 4-5 یا 12-14 است، زنگ را تغییر دهید.

نحوه بررسی ویبراتور یا موتور تلفن همراه

برای بررسی ویبره یا موتور تلفن همراه، مولتی متر را در حالت Buzzer Mode نگه دارید و ویبراتور را بررسی کنید. مقدار باید 8 تا 16 اهم باشد. اگر مقدار بین 8-16 اهم باشد، ویبراتور خوب است. وگرنه عوض شود.

نحوه بررسی بلندگو گوشی موبایل

بلندگو گوشی را با یک مولتی متر در حالت Buzzer بررسی کنید. مقدار باید در محدوده 25 تا 35 اهم باشد. اگر مقدار در این محدوده باشد، بلندگو  اوکی است و نیازی به تغییر نیست. در غیر این صورت، بلندگو را تغییر دهید.

نحوه بررسی میکروفون تلفن همراه

مولتی متر را در حالت buzzer نگه دارید و میکروفون را بررسی کنید. مقدار قرائت شده روی مولتی متر باید در محدوده 600 تا 1800 اهم باشد. همچنین صدای بوق یا Buzz از مولتی متر شنیده می شود

نحوه بررسی صفحه کلید تلفن همراه

مولتی متر را در حالت Buzzer نگه دارید و ردیف ها و ستون ها یا صفحه کلید را بررسی کنید. اگر صدای بیپ یا وزوز از مولتی متر شنیده می شود، صفحه کلید مشکلی ندارد، در غیر این صورت ایراد دارد.

کانکتور باتری

مولتی متر را روی 20 ولت DC نگه دارید و بررسی کنید. مقدار باید 1.5 تا 3.5 ولت DC باشد.

باتری

ولتاژ را با مولتی متر چک کنید. مولتی متر را روی 20 ولت DC نگه دارید و بررسی کنید. مقدار باید 3.7 V DC یا بالاتر باشد.

کلید ON/OFF

ولتاژ را با مولتی متر چک کنید. مولتی متر را روی 20 ولت DC نگه دارید و بررسی کنید. مقدار باید بین 2.5 تا 3.7 ولت DC باشد.

توجه: لطفاً توجه داشته باشید که فقط یک طرف میکروفون ارزش را نشان می دهد. اگر با معکوس کردن پروب های قرمز و مشکی / سرنخ های تست مولتی متر بررسی کنیم و میکروفون را بررسی کنیم، هیچ مقداری وجود نخواهد داشت.

نحوه بررسی قطعات الکترونیکی

کویل

سیم پیچ SMD را با یک مولتی متر در حالت Buzzer بررسی کنید. اگر خوب باشد، مولتی متر صدای بیپ یا وزوز می دهد. اگر صدا وجود نداشته باشد سیم پیچ معیوب است. این را با یکی جدیدتر جایگزین کنید

مقاومت یا مقاومت

آن را با یک مولتی متر در حالت Buzzer بررسی کنید. اگر خوب باشد، مولتی متر صدای بیپ یا وزوز می دهد. اگر صدا وجود نداشته باشد، مقاومت SMD معیوب است. این را با یکی جدیدتر جایگزین کنید.

خازن

برای بررسی خازن SMD با یک مولتی متر در حالت Buzzer. اگر خوب باشد، مولتی متر صدای بیپ یا وزوز نمی دهد. اگر صدا وجود داشته باشد خازن معیوب است. این را با یکی جدیدتر جایگزین کنید.

دیود

آن را با یک مولتی متر در حالت Buzzer بررسی کنید. اگر خوب باشد، مولتی متر صدای بیپ یا وزوز نمی دهد. اگر صدا وجود داشته باشد، دیود معیوب است. این را با یکی جدیدتر جایگزین کنید.

LED

مولتی متر را در حالت Buzzer نگه دارید و LED را بررسی کنید. اگر LED خوب باشد، در غیر این صورت نمی درخشند.

کویل و کویل تقویت کننده

تداوم را بررسی کنید. اگر تداوم وجود داشته باشد، سیم پیچ یا بوست کویل خوب است در غیر این صورت معیوب است.

آی سی شبکه

از منبع تغذیه DC آنالوگ برای بررسی آی سی شبکه استفاده کنید. منبع تغذیه DC را روشن کنید و با هر شماره ای از تلفن همراه خود تماس بگیرید. سوزن DC Ampere شروع به حرکت خواهد کرد. این نشان می دهد که آی سی شبکه سالم است و ایرادی ندارد.

آی سی و سی پی یو برق

ولتاژ منبع تغذیه DC را روی 4.2 تنظیم کنید. پروب قرمز / سرنخ تست منبع تغذیه DC را روی “+” کانکتور باتری تلفن همراه و پروب سیاه / سرنخ تست را روی “–” قرار دهید:

  1. اگر DC آمپر بیش از 6 باشد، آی سی پاور یا سی پی یو آسیب دیده است. با تعویض آی سی پاور و سی پی یو یکی یکی بررسی کنید.
  2. اگر سوزن آمپر منبع تغذیه حرکتی نداشته باشد، کانکتور باتری، مسیر سوئیچ روشن/خاموش، RTC یا کریستال شبکه آسیب دیده است. با استفاده از دمنده هوای گرم به این قطعات گرما بدهید. اگر مشکل حل نشد، با تعویض یک به یک آنها را بررسی کنید.
  3. اگر سوزن آمپر زیر 2 ده نوسان داشته باشد، ممکن است مشکل از نرم افزار یا RTC (ساعت واقعی) باشد.
  4. اگر سوزن آمپر زیر 2 ده نوسان داشته باشد، ممکن است مشکل از نرم افزار یا RTC (ساعت واقعی) باشد.
  5. اگر صدای بوق از منبع تغذیه DC شنیده می شود، “+” و “-” مشکل دارد یا گوشی موبایل کوتاه است.

PS: هنگام بررسی یک تلفن همراه معیوب با منبع تغذیه DC، پروب قرمز را به «+» و پروب مشکی را به «–» کانکتور باتری تلفن همراه وصل کنید.

نکات مهم :

  • اکثر تعمیرکاران و تکنسین های تلفن همراه فقط قطعات بالا را برای حل مشکلات سخت افزاری تلفن همراه بررسی می کنند.
  • تمام قطعات دیگر از جمله قطعات الکترونیکی SMD و آی سی ها معمولاً برای ایراد بررسی نمی شوند. تست مطمئن خوبی برای این قطعات وجود ندارد. مشکل یا با جامپر حل می شود یا با آزمون و خطا (بررسی با تعویض).

ما در این مقاله نکات مهم مربوط به نحوه بررسی قطعات سطحی و قطعات سطح تراشه گوشی موبایل جهت ایراد یابی را توضیح دادیم ، در دوره آموزش تعمیرات موبایل در تبریز تمامی مطالب گفته شده در این مطلب را زیر نظر اساتید با تجربه فعال در کسب و کار تعمیرات گوشی همراه بصورت عملی آموزش می بینید. چنانچه قصد شرکت در دوره و یا کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان دارید با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook