لوگو کافاز

دوربین مدار بسته چیست؟

فهرست مطالب

 دوربین داربسته چیست؟

دوربین مداربسته چیست؟

دوربین مدار بسته ترجمه فارسی کلمه  Closed-Circuit Television  است که به اختصار CCTV نیز نامیده می‌شود. دوربین مدار بسته به دوربین‌های ثابتی گفته می‌شود که تصاویر را از یک مکان به چند مکان دیگر ارسال و مخابره می‌کنند.

اولین بار این دوربین‌ها توسط شرکت زیمنس آلمان برای کنترل پرواز موشک‌های v2 به کار گرفته شد و در سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ در کشورهای امریکا و انگلیس برای منظورهای مختلف استفاده شد.

کاربرد‌های دوربین مدار بسته:

در ابتدا این دوربین‌ها برای کاهش جرائم شهری نصب شد و برآورد گردید که استفاده از آنها به نسبت استفاده از نیروی پلیس ارزان تر و کاربردی‌تر است.  به تدریج در مکان‌هایی که امکان سرقت بالا بود نیز نصب شد.

منظور اولیه نصب دوربین‌های مدار بسته حفظ امنیت و مسائل حفاظتی بود اما کاربرد های آن به سیستم ‌های حفاظتی محدود نشد و از آن فراتر رفت. کاربردهایی از قبیل کاربردهای پلیسی، نظامی، فضایی ،صنعتی ، کنترل ترافیک، ارتباطات ویدیویی و تصویربرداری نامحسوس.
دوربین‌های مدار بسته در کاهش جرائم نقش چشمگیری داشتند. هم جرائم جنایی و هم جرائم رانندگی تا حد زیادی با استفاده از این دوربین‌ها کنترل شد. استفاده از کنترل نامحسوس نیز از دیگر استفاده‌های این دوربین ها است مانند دوربین هایی که در دستگاه های خودپرداز برای شناسایی جرایمی چون وارد کردن تصادفی رمز کارت اعتباری استفاده می‌شود.

از دیگر کاربردهای دوربین مدار بسته استفاده در کارخانجات صنعتی است. این دوربین ها در محل یا مراحلی از تولید که حضور انسان خطرناک ، دشوار و یا غیر ممکن است نصب می شود. همچنین برای تامین امنیت نیروگاه های هسته ای، کارخانجات شیمیایی و مراکز صنعتی نیز استفاده می‌شوند.

امروزه نقش دوربین‌های مدار بسته در کنترل ترافیک وسائل نقلیه انکار ناپذیر است . کنترل ترافیک ،تحت نظارت قراردادن تصادفات و شناسایی جرایم رانندگی حداقل کاربرد‌های دوربین مداربسته در کنترل وسایل نقلیه هستند. شناسایی اتوماتیک پلاک خودروها از جمله آخرین دستاورد های دوربین های مداربسته در این بخش است.

کاربرد دیگر دوربین های مدار بسته، تامین امنیت سیستم حمل و نقل عمومی است . برای جلوگیری از حوادثی که شاید خارج از دید انسانی اتفاق بیوفتد. بطور مثال در متروها از دوربین مداربسته برای کنترل درهای ورود و خروج مسافران به منظور اطمینان از اینکه مسافر از در عبور کرده است و یا موارد مشابه آن در اتوبوس ها و قطارهای شهری.

کاربرد دوربین مداربسته

از دیگر کاربرد های این دور بین ها می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:

استفاده در استادیوم‌ها، سالن های همایش و … برای نمایش تصاویر زنده بر روی نمایشگرهای بزرگ
نمایش محیط کنار و پشت خودرو در اتوبوس‌ها، خودروهای سنگین و سواری
کنترل و مطالعه رفتار حیوانات در باغ وحش ها
کنترل و مشاهده تصاویر محیط هایی که امکان حضور انسان به صورت دائمی وجود ندارد مثل معادن، کوره های صنعتی، دهانه های آتش فشان

استفاده در مهد های کودک و مدارس و…
انواع دوربین های مدار بسته:

انواع دوربین‌های مداربسته بر اساس نام گذاری معمول بیین دست اندرکاران سیستم مداربسته، تولیدکننده‌ها و نصاب‌ها به شرح ذیل می‌باشد:

دوربین مداربسته دام
دوربین مداربسته باکس
دوربین مداربسته بالت
دوربین مداربسته اسپید دام
دوربین مداربسته پینهول
دوربین مداربسته زوم
دوربین مداربسته PTZ
دوربین مداربسته مکعبی
دوربین مداربسته ریگولار
دوربین مداربسته دید در شب
دوربین مداربسته حرارتی

هر کدام از این دوربین ها برای محل و کاربرد خاص طراحی شده اند که می‌توان با توجه به استفاده ای که از دوربین مدار بسته داریم، نوع مناسب را انتخاب کنیم.

در ادامه به توضیح برخی از انواع دوربین های مدار بسته می‌پردازیم:

دوربین مدار بسته مخفی :

این دوربین‌ها که در اشکال و سایزهای مختلف ساخته می‌شود، در هر مکانی قابل نصب است. در مکان‌هایی مانند قاب زنگ، ساعت دیواری،پریز برق و ….می‌توان آن‌ها را جاساز کرد.

دوربین‌های مدار بسته آی ار:

به کلیه دوربین‌های مداربسته ای که برای تشخیص تصاویر، نور مادون قرمز به کار می برند، دوربین های اینفرارد (InfraRed) یا ir می‌گویند. در دوربین های مداربسته اغلب این تکنولوژی برای تشخیص تصاویر در تاریکی کاربرد دارد.

دوربین های مداربسته چرخشی یا speed dome یا ptz :

به همه دوربین های مداربسته ای می گویند که دوربین آنها در جای خود با کنترل کننده یا بطور اتوماتیک بتواند بچرخد. از این دوربین‌های مداربسته بیشتر زمانی استفاده می‌شود که نیاز به نظارت همزمان چندین تصویر به وسیله یک نفر وجود دارد.

دوربین مدار بسته ضد آب:

به هر دوربین مداربسته ای که قاب آن از نفوذ آب به داخل آن جلوگیری کند، دوربین مداربسته ضد آب گفته می شود. امکان دارد لنز دوربین مداربسته نیز ضد آب (واتر پروف) طراحی گردد اما در اکثر موارد قاب دوربین ضد آب است.

 

جهت شرکت دردوره های آموزشی و دریافت مشاوره با کافاز در تماس باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook