در این مقاله میخواهیم به چگونگی یادگیری برنامه نویسی اندروید در تبریز بپردازیم . ولی نخست به دانشی برای ورود به این عرصه نیازمندیم.
کلمه اختصاری IDE (Integrated development environment) به معنای محیط توسعه یافته مجتمع میباشد. در اصل IDE یک نرم افزار است که امکانات بسیاری را فراهم میکند تا برنامه نویس بتواند به راحتی کار خود را به انجام برساند. یکی از انتخابهای که در ابتدای کار ذهن برنامه نویسان اندروید را به خود مشغول میکند، استفاده از محیط اکلیپس و یا اندروید استودیو است.
اکلیپس و اندروید استودیو کاربرد بیشتری نسبت به سایر محیطها دارند. سرعت اجرای کد و کامپایل کد از مهمترین فاکتورهایی است که در مقایسه و انتخاب محیط مد نظر برنامه نویسان قرار دارد. در بین دو محیط محبوب برنامه نویسان اندروید کدام یک مناسبتر است؟ جواب این سوال بسته به کار و فاکتورهای مد نظر هر برنامه نویس دارد. سعی داریم این محیطها را ذکر ویژگی هرکدام معرفی کنیم.
قدم اول در یادگیری برنامه نویسی اندروید در تبریز
شناخت محیط برنامه نویسی اندروید Android Studio
اندروید استدیو در سال 2013 توسط شرکت گوگل معرفی شد. در سال 2015 این شرکت اندروید استودیو را به عنوان IDE اصلی برای برنامه نویسی اندروید معرفی کرد. نزدیک به 70 درصد از برنامه نویسان از این محیط استفاده کردند. اندروید استودیو بر اساس IntelliJ IDEA برنامه نویسی شده است.
سرعت اجرای بالا و همچنین مصرف کمتر منابع از جمله ویژگیهایی است که میتواند آن را از سایر محیطها متمایز کند. امکانات ارائه شده در این IDE به شما کمک می کند تا به راحتی تصاویر با سازهای متفاوت تبدیل کنید. اکتیویتیها را بسیار سریع ایجاد کنید.
در کد نویسی داینامیک میتوانید منابع را به سادگی استخراج کنید. تغییرات ایجاد شده در برنامه به صورت بلادرنگ ذخیره میشود. از ویژگی های جذابآن طراحی Layout با رابط Drag and Drop است.
از ویژگیهای دیگر اندروید استودیو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دارای سیستم انعطاف پذیر بر اساس Gradle است که تسهیل کننده فرایند توسعه است.
- سیستم خطایاب پیشرفته
- مدیریت بهتر به وسیله Project Structure
- رابط کاربری خوب
- Monitoring قوی
- امکان فشرده سازی بسیار بالای کد در اندروید استودیو
- امکان ساخت انواع متفاوت نسلهای APK
و..
هر برنامه در ضمن مزایای خوبی که دارد امکان دارد معیابی نیز داشته باشد. حجم اندروید استودیو و حجم SDK نسب به رقیب خود یعنی Eclipse ADT بیشتر است. اندروید استودیو سنگین است و باید ازن نظر سخت افزاری سیستم قدرتمند و کش بالا برای نرمانه نویسی داشته باشد.
Eclipse ADT گزینه انتخابی دیگر در برنامه نویسی اندروید
محیط برنامه نویسی اکلیپس یک محیط متن باز و رایگان است که اختیار برنامه نویسان قرار گرفته است. این محیط اولین محیطی بود که امکان برنامه نویسی برای اندورید را فراهم کرد. اکلیپس با زبان جاوا نوشته شده است. قادر به ارئه راحتترین روشها و امکانات برای ایجاد برنامهی قدرتمند اندروید است.
شرکت گوگل افزونه ADT را ارائه داد و این محیط را برای برنامه نویسی اندروید مهیا کرده است. Eclipse ADT Bundle نیز به آسانتر شدن نصب برنامه و پلاگین و… کمک بسیاری میکند. این IDE نیاز به سخت افزار قوی ندارد و می توانید با سیستمهای ضعیفتر از آن استفاده کنید.
از دیگر ویژگیهای Eclipse ADT:
- حجم SDK بسیار پایین
- پشتیبانی از نسخههای بروز جاوا
و..
با وجود اینکه Eclipse ADT یک محیط مناسب است و بسیاری از امکانات اندروید استودیو را دارد اما شرکت گوگل اندروید استودیو را به عنوان IDE رسمی معرفی کرده است. اگر به دنبال یادگیری برنامه نویسی اندروید در تبریز هستید به شما توصیه میکنیم که با مشاورین و مسئولین سایت کافاز تماس بگیرید تا در مورد یادگیری برنامه نویسی اندروید در تبریز شما را راهنمایی کنند