هر آنچه در مورد دوربینهای مدار بسته
اولین دوربین مدار بسته در سال ۱۹۴۲ توسط ارتش آلمان برای نظارت بر چگونگی شلیک موشک V2 در ایستگاه پرتاب این موشک نصب شد. حدود ۷ سال بعد آمریکا سیستمهای مدار بسته تجاری خود را روانهی بازار کرد. اولین دوربینهای تحت شبکه در سال ۱۹۹۶ توسط شرکت “Axis” تولید شد. نام گذاری دوربینهای مداربسته بیشتر بر اساس شکل ظاهری دوربینها، نوع کاربری و نام اختصاصی یک کارخانه است.
در این مقاله شما را با هر آنچه در مورد دوربین های داربسته باید بدانید آشنا خواهیم کرد.
انواع دوربین مدار بسته
انواع دوربینهای مداربسته بر اساس نامگذاری معمول بین دست اندرکاران سیستم مداربسته، تولیدکنندهها و نصابها به شرح ذیل است.
- دوربینهای مدار بستهی سوزنی یا مینیاتوری و یا دوربین مدار بسته پین هول دارای ابعاد بسیار ریزی هستند و برای کنترل نامحسوس استفاده میشوند. این دوربین دارای دو نوع بی سیم و با سیم است. کوچکترین دوربین سوزنی دارای 2*2 سانتیمتر است.
- دوربین مدار بسته صنعتی یا باکس٬ برای کنترل مکانهای صنعتی٬ پارکینگها و کارخانه و مکان های روباز استفاده میشود. بیشترین زاویه دید لنز این دوربینها 2 است که اصطلاحا به آن لنز واید میگویند. هرچه شماره لنز بالاتر باشد فاصلهی دورتری را نشان می دهد. دوربینهای صنعتی دارای دو گروه ساده و دید در شب تقسم میشوند. معمولا این دوربینها برای استفاده در محیط باز احتیاج به کاور دارند تا در برابر آب محافظت شوند.
- دوربین مدار بستهی بولت دید در شب مادون قرمز٬ در محیط هایی که تاریکی مطلق وجود دارد استفاده میشود. این دوربین ها نیازی به کاور ندارد و ضدآب هستند.
- دوربینهای مدار بستهی سقفی٬ به شکل حباب های نیم دایره هستند و به روی سقف نصب میشوند. این دوربینها دارای دو گروه ساده و دید در شب هستند. این دوربینها بیشترین زاویه دید را در بین دوربینها دارند. لنز این دوربین ثابت و بدون تغییر است. هر دوربین مدار بستهی سقفی برای یک اتاق کافی است.
- دوربین مدار بستهی چرخش و یا گردان٬ جهت پوشش محوطه های باز و بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد. این دوربین ها به یک اپراتور جهت کنترل آن نیاز است. همانطور که اسم آن پیداست این دوربین قابلیت چرخش دارد.
- دوربینهای مدار بستهی تحت شبکه٬ جهت ارسال تصاویر در قالب های به روی بستر شبکه از پروتکلهای اینترنتی بهره میبرد. از این دوربینها برای مقاصد نظارتی مورد استفاده قرار میگیرد. تفاوت این دوربین با سایر دوربینهای مدار بسته مجهز بودن به رابط اینترنتی است.
- دوربین مدار بستهي اسپید دام٬ کاملترین نوع دوربین مدار بسته رنگی است که دستگاه کنترلرو کیبورد خاص خود را دارد. این دوربین گردان بوده و دارای لنز زوم است. از قابلیتهای آن تنظیم شدت است. دورو نزدیک شدن تصاویر را در این دوربین میتوان کنترل کرد و همچنین روی سقف قابل نصب است. تمامی برنامهریزیها و فرامین لازم از طریق کیبورد کوچک و خاص آن قابل اعمال است. هر تصویر را میتوان مجموعهای از نقاط نا پیوسته فرض کرد که در کنار هم قرار میگیرند و مجموعاً یک تصویر را میسازند هر کدام از این نقاط در هر لحظه میتوانند خصوصیات متفاوتی داشته باشند. میتوان مسیری خاص برای دوربین مدار بستهی اسپید دام تعریف کرد و دوربین را برنامهریزی کرد تا در هر شرایط زمانی مختلفی مسیر و یا نقاط خاصی را تصویر برداری کند.
مزیت دوربین های شبکه
این دوربینها در مقایسه با سایر دوربینها از نظر اقتصادی به صرفهتر است و همچنین به دلیل فناوری بیسیم استفاده در بردهای بالا مفید است و همچنین از امنیت بالایی برخوردار است. این دوربینها فضای کمی را اشغال میکنند.
دوربین های رایج امروزی
امروزه از دوربین های شبکه که دارای 7 و 8 مگاپیکسلی رایج شده. این دوربین ها تصاویر بهتری نسبت به دوربینهای مداربستهی انالوگ دارند. جزئیات تصاویر این دوربین ها زیاد است. دوربین های تحت شبکهی امروزی نسبت به نمونههای قبلی خود از کیفیت تصویر بالایی برخوردار است. این دوربینها حتی در نور ضعیف استفادهی مناسب را بکنند. از قالیت های این دوربینها ایجاد 70 فریم در ثانیه است. از دیگر مزیتهای این دوربینها بهدون نیاز به تجهیزات اضافی امکان ارسال و دریافت صدا و تصویر به صورت همزمان دارد.
بهترین تولیدکنندگان دوربین های مدار بسته در بازار
بهترین تولیدکنندگان محصولات مداربسته بیشتر مختص چین٬ تایوان٬ کره و آلمان است. محصولات معتبر شرکت های چون٬ اکسیس سوئد٬ سامسونگ٬ هایک ویژن چین٬ پاناسونیک٬ بوش٬ سی ان بی کره٬ ویووتک تایوان٬ داهوآ چین٬ موبتیکس آلمان٬ گویتبروک آلمان٬ سونی در بازار از کیفیت بهتری برخوردارند.
آموزشگاه کافاز دوره های آموزشی نصب دوربین مدربسته در تبریز را در محیطی آرام و تجهیزات کامل فراهم آورده است.
جهت استفاده از خدمات مشاوره رایگان آموزشگاه کافاز با ما در تماس باشید.