انواع دوربین مداربسته و کاربرد آنها
امروزه داشتن دوربین مداربسته برای هر کسب و کاری ضروری است. انواع مختلفی دوربین مداربسته تولید و در بازار موجود است. باید بر اساس مکان و کاربردآنها، نوع مناسبی از دوربین را انتخاب نمود. به دلیل ویژگیهای متنوع و تنظیمات گوناگون انتخاب دوربین مناسب امری دشوار است. در ادامه به معرفی انواع دوربین مداربسته و کاربرد آنها میپردازیم
انواع دوربین مداربسته
دوربین مداربسته دام
دوربین مداربسته دام یا گنبدی، بیشترین کاربرد را در نظارت فضاهای بسته دارد. نام این دوربین به دلیل شکل نیم دایره پایه دوربین انتخاب شده است. شکل ظاهری این دوربین کمترین جلب توجه را دارد. همچنین پایههای دوربین زاویه دید دوربین را مخفی میکند، از این رو سارقان نمیتوانند زاویه دید را تشخیص داده و در نقطه کور قرار بگیرند. این مدل دوربین مداربسته امکان حرکت دوربین را برای اپراتور فراهم می کند. از این رو فضای بیشتری را تحت پوشش قرار میدهد. دیگر ویژگیهای این دوربین میتوان به کار در نور کم اشاره نمود.
دوربین مداربسته بولت
دوربین مداربسته بولت دارای شکلی استوانهای و مخروطی است که به گلوله تفنگ شباهت دارد. این مدل دوربین مناسب برای دیدن فواصل طولانی است. معمولا تنظیمات گردش و زوم را ندارد و برای ضبط تصاویر از یک مکان ثابت و منطقه خاص کاربرد دارند. این دوربینها قابلیت نصب بر روی دیوار و سقف را دارند و برای فضاهای داخلی و خارجی مناسباند. با نصب پوشش مناسب میتوان قابلیت ضد آب بودن را به دوربینها اضافه نمود. از دیگر ویژگیهای این دوربین میتوان به دید در شب و تصویر برداری در فضاهای تاریک اشاره نمود
دوربین مداربسته C-Mount
دوربین مداربسته C-Mount امکان تعویض و جابجایی لنز را دارد. این قابلیت باعث میشود که دوربین کاربریهای گوناگونی داشته باشد. در این مدل قابلیت استفاده از لنزهای خاص برای پوشش مسافت بیشتر از 40 فوت نیز فراهم شده است.
دوربین مداربسته روز وشب
این نوع دوربینها مناسب برای محیطهایی معمولی و یا با نور کم هستند. با وجود عدم استفاده از مادون قرمز تصاویر با کیفیتی را در نور کم ضبط میکنند. این نوع دوربین بیشتر برای نظارت بر فضاهای باز استفاده میشوند. این دوربین ها در مقابل تابش مستقیم نور خورشید مقاوم اند و به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته کاربرد دارند.
دوربین مداربسته دید در شب یا فرو سرخ
دوربینهای دید در شب از LED مادون قرمز استفاده میکنند و مناسب فضاهای باز و کم نور هستند. با به کارگیری دوربینهای دید در شب می توان در تاریکی شب، یک شخص را از فاصله ۱۸۳ متری مشاهده کرد.
دوربین مداربسته شبکه ای و IP
این دوربینها نوع بیسیم و با سیم دارند. نوع اینترنتی آن ها تصاویر را از طریق اینترنت و پهنای باند منتقل میکنند. نصب دوربینهای IP آسانتر از دوربینهای آنالوگ است، زیرا نیاز به کابل کشی جداگانه و تقویت منبع تغذیه ندارند و تصاویر را به مسافتهای طولانی منتقل میکنند.
دوربین مداربسته بی سیم
همه دوربینهای بیسیم از تکنولوژی IP استفاده نمیکنند. این نوع از دوربینها میتوانند از تکنولوژیهای بیسیم و جایگزین دیگر نیز استفاده کنند. صرف نظر از نوع انتقال تصاویر، مزیت اصلی این دوربینها انعطافپذیری در نصب است.
دوربین مداربسته با کیفیت HD
این مدل دوربینها با قابلیت زوم کردن روی تصاویر با وضوح بالا برای مکانها حساس مانند بانکها مناسباند.
دوربین مداربسته گردان یا PTZ
این دوربینها دارای قابلیت گردش در جهات مختلف و زوم کردن در یک زاویه خاص هستند. همچنین دارای یک بدنه دام شکل و یک پایه با توجه به شرایط نصب نیز هستند. یکی از قابلیتهای مهم دوربینهای مداربسته گردان امکان تعریف کردن تعداد مشخصی preset برای دوربین است. این پریستها به شما امکان میدهد دوربین را طوری تنظیم کنید که به صورت برنامه پذیر و زمان بندی شده، محلهای مشخصی را به شما نشان دهند.