دوربین مداربسته
دوربین مداربسته به دوربین هایی گفته می شود که در محل خود ثابت گه داشته می شوند و تصاویر را به یک محل دیگر ارسال می کنند. غالبا از این دوربین ها برای کار حفاظت، نظارت و سیستم های مانیتورینگ امنیت استفاده می شوند البته دوربین های ویدیو تلفن و کنفرانس نیز در این دسته قرار می گیرند.
در سال 1942 میلادی اولین سیستم مدار بسته توسط شرکت زیمنس آلمان برای مشاهده پرتاب موشک مورد استفاده قرار گرفت. سپس توسط آمریکا این کار انجام شد. برای اولین بار در سال 1973 از دوربین مداربسته در اماکن عمومی آمریکا رونمایی شد. سپس مشاغلی که بیشتر در معرض سرقت قرار داشتند به سمت دوربین مداربسته سوق یافتند. در دهه میلادی بین 1990 تا 2000 در بسیاری از کشورها دوربین مداربسته مورد استفاده قرار گرفت.
دسته بندی های دوربین مداربسته
اغلب دوربینهای مدار بسته را بر اساس شرکت سازنده٬ ظاهر و یا کاربرد آن نام گذاری میکنند. دوربین های دام dome٬ دوربین های صنعتی٬ دوربین های مینیاتوری٬ ربین های مادون قرمز ir٬ دوربین های اسپید دام (دوربین های چرخشی ptz) نمونهای از انواع دوربین هستند.
تقسیم بندی دوربین مداربسته بر اساس نوع سیگنال:
-دوربین های آنالوگ
-دوربین های ip (آی پی تحت شبکه)
-دوربین های دو منظوره
تقسیم بندی دوربین مداربسته بر اساس شکل ظاهری و کاربرد:
-دوربین های دام dome
-دوربین های صنعتی
-دوربین های مینیاتوری
-دوربین های مادون قرمز ir
-دوربین های اسپید دام (دوربین های چرخشی ptz)
تقسیم بندی دوربین مدار بسته بر اساس قاب و پوشش:
-دوربین های ضد آب قاب بزرگ (پمپ بنزینی)
-دوربین های مخفی
-دوربین های قاب فانتزی
دوربین مداربسته آنالوگ یا شبکه
دوربینها به دو نوع آنالوگ و تحت شبکه تقسیم بندی میشوند. دوربینهای آنالوگ اولین نسل دوربین مدار بسته هستند. این دوربینها صدا و تصویر را به وسیلهی کابل دو شاخه انتقال میدهند. با توجه به اسم این دوربینها از امواج آنالوگ تبعیت میکنند. امواج آنالوگ در معرض نویز قرار میگیرند. در دوربینهای آنالوگ دادهها به صورت ویدوئو کار میکنند چون دوربین فیلم برداری و تلوزیون اما دوربینهای تحت شبکه داده ها را باید از طریق مرورگرهای اینترتی پیگیری کرد.
این دوربین ها با توجه به کارکرد متفاوتی که دارند از تفاوتهای عمده ای نیز برخوردارند. دوربینهای آنالوگ نسبت به دوربین مدار بسته تحت شبکه ارزانتر است اما در مقابل استفاده از آن راحت است٬ راه اندازی این نوع دوربین هزینهی بالایی دارد و همچنین راحت قابل هک هستند٬ دوربینهای آنالوگ نیاز به نرمافزار دارند. اما کیفیت تصویر در دوربین های تحت شبکه با آنالوگ قابل مقایسه نیست.
با این وجود دوربینهای آنالوگی با کیفیتهای 720p و 1080P به همان شیوه کابل کشیهای قدیمی وارد بازار شده است که تقریبا هزینهای برابر با دوربینهای آنالوگ قدیمی تر دارد. با این وجود دوربین های تحت شبکه به سرعت در حال پیشرفت هستند و تعداد خواهان بیشتری دارند.
در کنار دوربین های مدار بسته آنالوگ و تحت شبکه دوربین های مدار بستهی دو منظوره هم وجود دارد که در واقع دوربین های آنالوگی هستند که پرت خروجی شبکه در آن تعبیه شده است. کیفیت این دوربین ها آنالوگ است و امکان استفاده بعنوان دوربین آنالوگ و یا دوربین تحت شبکه وجود دارد.