لوگو کافاز

دوربین مداربسته آنالوگ یا تحت شبکه؟

فهرست مطالب

دوربین مداربسته آنالوگ یا تحت شبکه؟

دوربین مداربسته
دوربین مداربسته انالوگ یا تحت شبکه؟

ارتش آلمان در سال 1942 اولین دوربین مداربسته را برای اطلاع از چگونگی پرتاب موشک ساخت. بعد از چند سال آمریکا دوربین مداربسته را وارد بازار کرد. شرکت “Axis”در سال 1996 اولین دوربین مداربسته‌ ی تحت شبکه را تولید کرد.

دوربین‌های مدار بسته برای نظارت در مکان‌های بسته و یا باز مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به هدف مورد استفاده این دوربین‌ها انواع مختلفی دارند که هر کدام در شرایط خاصی کاربرد دارند.

در حال حاضر رقابت شدیدی بین دوربین های مدار بسته‌ی تحت شبکه بوجود آمده است. اغلب دوربین‌های مدار بسته را بر اساس شرکت سازنده٬ ظاهر و یا کاربرد آن نام گذاری می‌کنند. دوربین های دام dome٬ دوربین های صنعتی٬ دوربین های مینیاتوری٬ ربین های مادون قرمز ir٬ دوربین های اسپید دام (دوربین های چرخشی ptz) نمونه‌ای از انواع دوربین هستند.

آنالوگ و تحت شبکه

دوربین‌ها به دو نوع آنالوگ و تحت شبکه تقسیم بندی می‌شوند. دوربین‌های آنالوگ اولین نسل دوربین مدار بسته هستند. این دوربین‌ها صدا و تصویر را به وسیله‌ی کابل دو شاخه انتقال می‌دهند. با توجه به اسم این دوربین‌ها از امواج آنالوگ تبعیت می‌کنند. امواج آنالوگ در معرض نویز قرار می‌گیرند.

در دوربین‌های آنالوگ داده‌ها به صورت ویدوئو کار می‌کنند چون دوربین فیلم برداری و تلوزیون اما دوربین‌های تحت شبکه داده ها را باید از طریق مرورگر‌های اینترتی پیگیری کرد. این دوربین ها با توجه به کارکرد متفاوتی که دارند از تفاوت‌های عمده ای نیز برخوردارند.

دوربین‌های آنالوگ نسبت به دوربین مدار بسته تحت شبکه ارزان‌تر است اما در مقابل استفاده از آن راحت است٬ راه اندازی این نوع دوربین هزینه‌ی بالایی دارد و همچنین راحت قابل هک هستند٬ دوربین‌های آنالوگ نیاز به نرم‌افزار دارند. اما کیفیت تصویر در دوربین های تحت شبکه با انالوگ قابل مقایسه نیست. با این وجود دوربین‌های انالوگی با کیفیت‌های 720p و 1080P  به همان شیوه کابل کشی‌های قدیمی وارد بازار شده است که تقریبا هزینه‌ای برابر با دوربین‌های آنالوگ قدیمی تر دارد. با این وجود دوربین های تحت شبکه به سرعت در حال پیشرفت هستند و تعداد خواهان بیشتری دارند.

در کنار دوربین های مدار بسته آنالوگ و تحت شبکه دوربین های مدار بسته‌ی دو منظوره هم وجود دارد که در واقع دوربین های آنالوگی هستند که پرت خروجی شبکه در آن تعبیه شده است. کیفیت این دوربین ها آنالوگ است و امکان استفاده بعنوان دوربین آنالوگ و یا دوربین تحت شبکه وجود دارد.

مزیت دوربین‌های تحت شبکه

پیشرفت دوربین‌های مدار بسته پا به پای پیشرفت تکنولوژی می‌آید. به گونه‌ای که دوربین‌های تحت شبکه بر خلاف مدل‌های قدیمی در نور کم عملکرد قابل قبولی را از خود نشان می دهند. دوربین‌های مدرن می‌توانند 25 فریم در ثانیه را ثبت کنند. رزولیشن در دوربین‌های تحت شبکه با پیکسل مشخص می‌شود در حالی که در دوربین های مدار بسته آنالوگ به تی وی لاین (TVL) عنوان می‌شود. دوربین‌های مداربسته IP از امنیت بالایی برخوردارند و تصاویر آن ها به هیچ وجه هک نمی شود٬ تنها با یک کابل شبکه ولتاژ برق آن تامین می‌شود٬ ذخیره کردن اطلاعات به راحتی امکان پذیر است.

جهت مشاوره و پاسخ به هرگونه سوال با آموزشگاه تعمیرات کافاز تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on facebook
Facebook