دوربینهای مداربسته و انواع آن:
دوربینهای مداربسته امروزه در سرتاسر دنیا و در انواع مکانها به طور عمده مورد استفاده قرار می گیرند. نقش امنیتی قابل توجه این دوربینها موجب شده است که در بعضی نقاط استفاده از آنها قانونا اجباری باشد.
انواع مختلفی از دوربین مداربسته وجود دارد که هریک مناسب محل و کاربردی خاص است. دستهبندی این دوربینها از راههای مختلفی امکانپذیر است و بسته به نوع خواسته، میتوان تقسیمبندیهای مختلفی از آن را ارائه داد.
دستهبندی بر اساس سیستم انتقال تصویر:
در این نوع دستهبندی مبنا تکنولوژی انتقال تصویر از دوربین به سیستم مرکزی میباشد. این گروه شامل دو عنوان اصلی است: دوربینهای آنالوگ، و دوربینهای دیجیتال.
_ دوربینهای آنالوگ:
همانطور که از نامشان پیداست دوربین های ساده دستی هستند. عملکرد این دوربینها از طریق تولید سیگنالهای آنالوگ و ارسال آنها از طریق سیمهای معمولی صورت میگیرد. درواقع این دوربینها از سادهترین و ابتداییترین انواع دوربین بهحساب میآیند که استفاده از آنها امروزه کمتر انجام میگیرد، چراکه سیمها در این نوع دوربین بسیار قابلدسترس بوده و امکان ایجاد اختلال در عملکرد دوربین بهراحتی فراهم است.
همچنین ذخیرهسازی تصویر در این نوع دوربینها به یک مبدل آنالوگ به دیجیتال نیاز دارد که این موضوع خود یکی از معایب اصلی این نوع دوربینها به شمار میرود.
_دوربینهای دیجیتال:
دوربینهای دیجیتال یا دوربینهای تحت شبکه نسل جدیدی از دوربینهای مداربسته میباشند که نسبت به دوربینهای آنالوگ بسیار قویتر و دارای ایمنی بالاتری هستند.
در این نوع دوربین انتقال اطلاعات بهصورت کدهایی دیجیتال است که بین دوربین و مرکز ردوبدل میشود. به عبارتی این نوع دوربینها عملکردی مانند کامپیوتر دارند. کدهای فرستادهشده در این نوع دوربینها بدون دستکاری، مستقیماً بر روی دستگاه DVR ذخیره میشوند که این امر امنیت اطلاعات را بهشدت بالا میبرد.
دستهبندی بر اساس محل نصب دوربین:
این نوع دستهبندی شامل دو زیرگروه دوربینهای داخلی و خارجی است. مسلماً دوربینهایی که در داخل ساختمان نصب میشوند با دوربینهایی که در خارج ساختمان نصب میشوند دارای فرق های اساسی هستند.
جنس مواد به کار رفته در بدنه ی دوربینهای خارجی باید به گونه ای باشد که تحمل نوسانات دمایی، گرد و خاک، باد و باران، و تابش مستقیم و شدید نور آفتاب را داشته باشد. در غیر این صورت در مدت زمان کوتاهی بازدهی خود را از دست داده و به طور کامل از کار می افتد.
این تفاوت تنها در بدنه ی خارجی این دستگاه ها نیست. بلکه قطعات الکتریکی به کار رفته در داخل دوربین مداربسته خارجی نیز باید تحمل گرما و سرمای بسیار شدید را داشته باشد و همچنین دارای مدار محافظت از صاعقه باشد. در دوربین داخلی نیازی به وجود این امکانات نیست.
دستهبندی بر اساس شکل ظاهری:
دوربینها از لحاظ شکل ظاهری به دو دسته تقسیم میشوند: دوربینهای فشنگی و دوربینهای گنبدی. شاید هردوی این دو نوع دوربین را دیده باشید اما این سوال برایتان پیش آمده باشد که تفاوت عملکرد این دو نوع دوربین در چیست؟
در حقیقت این دو نوع دوربین در عمل هیچ فرقی با هم ندارند و تنها نقطه ی تفاوتشان در شکل ظاهریشان است. دوربینهای فشنگی با بدنه ی استوانه ای شکل نوع رایج تری از دوربینهای بازار هستند که به علت پایه دار بودن بهراحتی میتوان آنها را بر روی دیوار و انواع مختلفی از سطوح نصب کرد. اما نوع گنبدی عمدتا بر روی سقف و گاها بر روی دیوار نصب می گردد. مناسب تر است که دوربینهای گنبدی در فضای داخلی، و دوربینهای فشنگی در فضای خارجی به کار برده شوند.