این روزها گوشیهای هوشمند کاربرد زیادی پیداکردهاند. یکی از آسیبهایی که بسیار رایج است ضربه خوردن صفحه گوشی و شکستن ال سی دی یا تاچ گوشی است. اگر این اتفاق زیاد برای شما پیش میآید میتوانید با فراگیری مراحل مختلف کار خودتان صفحه گوشی را تعویض کنید و به این شکل در هزینههایتان صرفهجویی کنید.
البته بهتر است قبل از شروع کار حتماً برآورد هزینه کنید تا ببینید تعویض صفحهنمایش برای شما بهصرفه است یا خیر. در برخی از مدلهای موجود در بازار گاهی هزینه تعویض معادل خرید یک گوشی با مدل پایینتر است. بههرحال اگر خودتان قصد تعمیر گوشی را دارید بهتر است ابتدا ابزار مربوطه را تهیه کنید. در مرحله بعد به فیلمهای آموزشی که در اینترنت وجود دارد مراجعه کنید. بعضی از سایتهای اینترنتی نیز هستند که کلیه مراحل باز کردن و تعویض قطعات گوشی را به نمایش گذاشتهاند و میتوانند کمک خوبی برای شما باشند.
مراحل تعمیر تاچ شکسته گوشی
مرحله اول تهیه یک صفحه گوشی
در بسیاری از کشورهای پیشرفته در سایتهای اینترنتی کلیه قطعات گوشیها به فروش میرسند. در کشور ما، شما میتوانید به مراکز ارائه خدمات و فروش قطعات گوشی مراجعه کنید. مطمئن باشید که قطعه تهیهشده با گوشی شما مطابقت داشته باشد.
تهیه ابزارهای مناسب و ضروری
برای باز کردن گوشی لازم است که چند ابزار ضروری را تهیه کنید تا بتوانید بهدقت و بدون آسیب زدن به قطعات دیگر گوشی آن را بازکنید. پیچگوشتی، پیچگوشتی ترکس، انبرک ترجیحاً پلاستیکی و چند ابزار دیگر ازجمله ملزوماتی است که باید تهیه کنید.
نحوه باز کردن گوشی و تعویض صفحه گوشی شکسته آن
ابتدا بهتر است فیلم آموزشی مربوط به گوشی خود را از اینترنت دانلود کنید. برای این کار میتوانید به سایتهای you tube، aparat و هر سایت دیگری که درنتیجه جستوجوی گوگل بالا میآید مراجعه کنید. البته در تمام مدلهای گوشی مراحل تا حد زیادی مشابه هم هستند.
گوشیها معمولاً از چندین لایه سختافزاری تشکیلشدهاند. اولین مرحله جدا کردن کاور گوشی است. این کاور ها اغلب با باز کردن درزهای کناری و یا حرارت سشوار باز میشوند. معمولاً با یکبار باز کردن گوشیهای ضد آب خاصیت ضد آب بودن آنها از بین میرود. دقت داشته باشید قبل از انجام هر کاری گوشی را خاموشکنید.
در مرحله بعد شما اغلب با باتری گوشی روبهرو میشوید. باتری معمولاً با پیچ به صفحات دیگر متصل است. با دقت. و حوصله کلیه پیچها را بازکنید. به رنگ پیچها و جای قرارگیری دقت کنید تا در هنگام بستن هر پیچ در سر جای خود قرار گیرد.
به اتصالات باتری و مادربرد دقت کنید و آنها را به آهستگی جدا کنید. در مرحله بعد مادربرد یا همان برد اصلی گوشی را خواهید دید. پیچهای مربوط به مادربرد را نیز بازکرده تا مادربرد از قطعات دیگر جداشده و سپس آن را بلند کنید.
حالا میتوانید صفحه گوشی جدید را جایگزین کرده و دوباره با انجام همان مراحل گوشی را ببندید. دقت و حوصله برای انجام مراحل ضروری است و سرعت و عجله ممکن است آسیب جبرانناپذیری برای گوشی داشته باشد. بد از اینکه گوشی را بستید کلیه قطعات گوشی ازجمله بلندگوها، فای فا، صفحه گوشی ، آنتن و … را بررسی کنید تا مطمئن شوید گوشی بهدرستی بستهشده است.
در ادامه مبحث تعمیر انواع گوشیهای هوشمند، در این مقاله به معرفی سرفصلهای آموزش تعمیرات گوشی میپردازیم. در حال حاضر آموزشگاههای زیادی در سراسر کشور تعمیرات موبایل را به افراد آموزش میدهند که ممکن است سرفصلهای متفاوت و گوناگونی داشته باشند؛ اما آنچه در این مقاله به آن اشارهشده است سرفصلهای کامل و جامعی است که به شما کمک میکند تا آموزشگاه حرفه ایی را از آموزشگاه غیرحرفهای تشخیص دهید.
آموزش تعمیرات گوشی شامل عیبیابی سختافزاری گوشی، آموزش نرمافزار گوشی و همچنین آشنایی با نحوه فلش کردن گوشی است. تمامی این آموزشها مطابق با نیازهای بازار کار است بهنحویکه آشنایی با نحوه تعمیر برندهای معروف گوشیهای هوشمند از اصلیترین بخشهای آموزش خواهد بود.
دورههای آموزشی تعمیرات گوشی
همانطور که گفته شد در آموزشگاههای معتبر سعی بر این است که کارآموزان با نحوه تعمیر انواع برندهای گوشی ازجمله آیفون، سامسونگ، اچ تی سی، سونی و … آشنا شوند. هرچند که این گوشیهای هوشمند از جهات مختلفی به هم شبیه بوده و سختافزار مشابهی دارند.
آموزش جدیدترین باکسهای موبایل ازجمله آموزش جدیدترین باکسهای موبایل ازجمله باکس Volcano، Z3X،Setools و …و همچنین آموزش iOS و اندروید که معمولاً به شکل تئوری و عملی آموزش داده میشود.
آموزش الکترونیک گوشی های هوشمند
در این بخش کارآموز با بخشهای مختلف و قطعات الکترونیکی برد موبایل آشنا میشود. آشنایی با نحوه عملکرد قطعات برد، آشنایی با ظاهر آن، آموزش قطعات بردهای الکترونیک SMD که برد موبایل را تشکیل میدهند. این قطعات شامل خازن، ترانزیستور، دیود، سیمپیچ، مقاومت، سوئیچ آنتن، IC تغذیه، IC رگلاتور، ترانسفورماتورها، کریستال ساعت، IC پاور آنتن، فیوزهای محافظ، باطری پشتیبان و … میباشند.
آموزش کار با ابزار تعمیرات موبایل
در مرحله بعد کارآموز نحوه کار با ابزار تعمیرات موبایل را فرامیگیرد. برای راهاندازی مرکز تعمیرات موبایل لازم است که ابزار مخصوص تهیهشده و نحوه کار با آنها بهدقت فراگرفته شوند. این ابزار شامل هویه SMD، منبع تغذیه، پمپ باد، پنس و کاردک، هیتر، اولتراسونیک، سیم قلع کش، آچار و پیچگوشتی، سیمچین، آچار مخصوص، تیتر فوری، سیم لحیم، روغن لحیم، لوپ رومیزی، گیره رومیزی، شابلون، سیم لاکی، باکس نرمافزاری، لپتاپ و کابل نرمافزاری و … است.
آموزش شناخت و تعمیر مدارات موبایل
همانطور که گفته شد برد موبایل دارای مداراتی است که قطعات روی برد را به هم متصل میکنند. در این بخش کارآموز نحوه نقشهخوانی موبایل را فراگرفته و عملکرد قطعات نصبشده روی برد شامل مدار صدا، مدار آنتن، مدار شارژ، مدار کیبورد، مدار سیمکارت و مدار بداخلی گوشی را بهخوبی فرامیگیرد.
دیگر آموزشهای سختافزاری و نرمافزاری
اعتبار هر آموزشگاه به تجربه و تبحر استادان آن بستگی دارد. در بسیاری از آموزشگاههای معتبر و استاندارد اساتید پیوسته مطالب آموزشی را بهروز کرده و سعی میکنند ترفندها و شگردهای جدیدی را به کارآموزان یاد دهند تا بتوانند کار خود را با دقت و سرعت هر چه بیشتر انجام دهند. این شگردها شامل نحوه شوک دادن به باطری، هیتر گیری برد موبایل، رسوبزدایی قطعات موبایل با استفاده از تینر، سیمکشی مدار قطعشده با استفاده از سیم لاکی، تست مقاومت بردهای موبایل، تست کلید پاور و … ازجمله ترفندهایی است که ممکن است به کارآموزان ارائه شود.
جهت اطلاع از نحوه برگزاری آموزش تعمیرات موبایل در تبریز کلیک کنید.