آشپزی یا به زبان گذشته خوالیگری به طور جامع به هنر ، مهارت و فناوری درست کردن غذا با گرما یا بدون گرما گفته می شود . غذا از نیاز های ضروری انسان ها برای زنده و سالم ماندن می باشد . هزاران سال پیش که آتش به وسیله ی انسان ها کشف شد ، آشپزی نیز به وجود آمد و جزوی از فرهنگ کشورها شد به گونه ای که امروزه هر کشوری غذاها و روش های آشپزی مخصوص به خود را دارند و این روش ها بسیار متنوع می باشند .
آماده سازی غذاها به وسیله ی حرارت دادن را پختن می نامند و ظروف و روش متفاوتی برای انجام این کار وجود دارد . به عنوان مثال زودپز وسیله ای می باشد که به دلیل بسته شدن درب ظرف و تحت فشار قرار گرفتن ، غذا به سرعت در داخل آن پخته می شود . در این روش از پخت علاوه بر سرعت پخت که زیاد می باشد ، ویتامین های غذا نیز در آن بهتر باقی می ماند .
کلاس آشپزی
آشپزی در گذشته در واقع هنر و مهارتی در بین زنان و دختران بود اما امروزه مثل گذشته نمی باشد و علاوه بر هنر داخل خانه روشی برای کسب در آمد نیز می باشد ، به طوری که برخی از آقایان نیز به آموزش و انجام این هنر پرداخته اند و در این زمینه نیز به موفقیت های بزرگی دست یافته اند . افراد بسیاری هستند که به هنر آشپزی و کسب در آمد از آن علاقه دارند و به همین دلیل به کلاس های آشپزی می روند تا آشپزی رابه طور کامل یاد بگیرند .
آشپزی چیست ؟
به هنر فراهم کردن غذا به وسیله گرما و سرما آشپزی گفته می شود و از زمانی که آتش کشف شد ، هنر آشپزی نیز رواج یافت . هر کشوری غذاهای خود را با توجه به مزاج و علاقه خود با روش های گوناگونی درست می کنند . یکی از موثرترین راه ها برای شناختن فرهنگ و آداب و رسوم یک کشور ، اطلاع از عادات غذایی مردمان آن و آشنایی با روش های پخت غذای آن کشور می باشد .
به طور کلی معنای آشپزی زمانی معلوم می شود که بتوان با هنر و مهارت زیاد مواد غذایی خام را به غذاهای خوشمزه و لذیذ تبدیل کرد . آشپز خوب به آشپزی گفته می شود که مهارت کافی برای تهیه ی انواع غذا ها را داشته باشد و درصورت تمایل به این وسیله کسب درآمد نماید .
آشپز
هر هنری مربوط به شغلی می باشد و هنر تهیه و آماده سازی غذا نیز شغل آشپزی نامیده می شود که نیاز به مهارت و دقت و همچنین خلاقیت بسیار زیاد دارد . در بسیاری از کشورهای خارجی از قبیل آلمان ، اتریش ، سوئیس ، کانادا افراد علاقه مند به شغل آشپزی بعد از گذراندن سه سال دوره های آشپزی باید در یک آزمونی شرکت نمایند و بعد از قبولی در آن مدرک یا عنوان آشپزی را دریافت می نمایند .
سرآشپز
آشپزی علاوه بر خانه ها در محیط هایی همچون رستوران ها و هتل ها و غذاخوری ها ، کشتی ها و … نیز انجام می شود و افرادی که در آشپزخانه ی این محیط ها به صورت حرفه ای آشپزی کند و سرپرستی آشپزهای دیگر را بر عهده داشته باشد سر آشپز نامیده می شود .
روش های آشپزی
برای آشپزی کردن روش های متنوع بسیار زیادی وجود دارد که در زیر به برخی از این روش ها اشاره می کنیم .
-
آشپزی با فر ، تنور یا ماکروفر
برخی از دسرها شیرینی جات و حتی غذا ها هستند که برای پختن نیاز به تنوی یا فر و ماکروفر دارند و در صورتی که روی گاز پخته شوند آن طور که باید خوب از آب در نمی آیند .
-
آشپزی با آب پز کردن غذا
برخی از غذا ها در آب پخته می شوند و به این روش آب پز کردن گفته می شود که در یان نوع از آشپزی ویتامین های مورد نیاز غذا از بین نمی رود .
-
آشپزی به روش سرخ کردن
در این روش پخت غذا مواد غذایی مورد نظر در روغن سرغ می شوند .
لیست دوره های آموزش آشپزی
آشپز درجه 1
به افرادی که در این دوره ها شرکت می کنند 50 مدل غذا از قبیل غذاهای سنتی ، غذاهای فانتزی ، غذاهای ملل ، سالاد ، پیش غذا ، اردورهای بین المللی ، سوپ ها و مرباها آموزش داده می شود .
آشپز درجه 2
به هنر آموزان این دوره از کلاس های آشپزی ، آموزش پختن غذاهایی از قبیل انواع پتاژ ، انواع سالاد ، اردور ، مربا ، پلو ، مرغ درسته بریان ، بلدرچین ، ژیگو ، رتی فیله ، استیک ، پاته ، کیش ، دسر ، کوفته ، سوفله و شامی ارائه می شود . افراد دور دیده آشپزی درجه 2 می توانند در شغل هایی از قبیل مدیر سلف ، پست های کار در آشپزخانه ، مدیر تدارکات و …. به کار مشغول شوند .
کباب زن و تخته کار
در این دوره از آشپزی 20 مدل از انواع کباب که شامل کباب های ایرانی ، کباب فرنگی ، برگ ، لقمه ، جوجه ، کباب لوله ای ، کباب محلی و ملل شامل کباب تند فیله ، کباب بختیاری ، جوجه اسپایسی ، اسکندر ، کباب حلزونی ، کباب بلغاری ، کباب ماهی با لیمو ، کباب ران مرغ چسبناک ، کباب قفقازی ، کباب با مریم گلی ، کباب گل رز آموزش داده می شود .
آشپز سنتی
آشپزی سنتی به روشی از آشپزی گفته می شود که در این دوره های آموزشی تمامی انواع غذاهای سنتی ایرانی آموزش داده می شود و پس از پایان دوره فرد دوره دیده می تواند در رستوران های سنتی مشغول به کار شود .
آشپزی عمومی
در آشپزی عمومی همانطور که از نامش مشخص می باشد غذاهای رایج عمومی از قبیل خورش ها ، پلو ها ، آش ها ، دلمه ها ، کوکوها ، خوراک ها ، کوفته ها ، غذاهای بادمجانی ، آش ها ، حلیم ، املت ، سوپ ها ، انواع سالاد و سس ، شینسل ها ، پاستاها ، سوخاری ها ، ماهی و میگوها ، بیف و استک ها ، شنسیل ، پاستاها ، برانی و … آموزش داده می شود .
آشپزی تخصصی
دوره های آموزش آشپزی تخصصی در 11 جلسه ارائه می شود و غذاهایی از قبیل غذاهای فرنگی ، ایرانی و بومی ، انواع سالاد و سس ، فیله ها ، ، فرایدرایس ها ، پاستاها ، پیش غذاهای ماهی و میگو ، فاهیتا استیک ها ، پاستا ها ، استیک فوندوها ، کباب های بین المللی و … آموزش داده می شود که پس از پایان دوره ها مدرک معتبر و بین المللی از فنی و حرفه ای اعطا می شود .
غذای ملل
این دوره ها شامل 30 مدل از غذاهای ملل می باشد که در رستوران ها ها سرو می شوند و در تمام دنیا این غذا ها شناخته شده هستند . غذا ها شامل پاستا آربیتا ، چیکن آلفردو ، پاستا میگو ، مرغ گریل شده ، چیکن با سس پرتغال ، چیکن مدیترانه ای ، گراتینه بادمجان ، کراکت ، پتاژ ها ، استراگانف ، چکن استراگانف ، بیف استراگانف ، استیک ها می باشد همچنین سالاد ها ، میگوی گریل شده با سس لیمو و مارچوبه ، رول استیک ، اسپاگتی و چندین رسپی خاص و جدید آموزش داده می شود و در آخر گواهینامه با کد بین المللی از فنی حرفه ای به این افراد ارائه می شود .
جلسه اول : آموزش آشپزی عربی
جلسه دوم : آموزش آشپزی مدیترانه
جلسه سوم : آموزش آشپزی ترکیه
جلسه چارم : آموزش آشپزی ایتالیایی
جلسه پنجم : آموزش آشپزی آسیای میانه
جلسه ششم : آموزش آشپزی آسیای شرقی
جلسه هفتم : آموزش آشپزی روسی
جلسه هشتم : آشپزی آمریکایی
جلسه نهم : آشپزی آفریقایی
جلسه دهم : تاریخچه غذای ملل
آموزش فینگرفود
فینگر فودها به غذاهایی گفته می شود که قابلیت درست کردن آن ها در اندازه های کوچک وجود دارد و به همین دلیل نیز فینگر فود نامیده می شود . از هر غذایی می توان فینگرفود درست کرد و فقط کمی خلاقیت لازم است . فینگر فودها در مهمانی ها و مراسم پذیرایی سرو می شوند و علت نام گذاری آن کوچک بودن آن ها و قابلیت خورده شدن آن ها با دست می باشد . اندازه ی فینگر فود باید به گونه ای باشد که به یکباره خورده شود .
در دوره های آموزشی فینگر فود 100 مدل فینگر فود ، پارتی فود ، شورینی ، تلخینی در 6 جلسه 4 ساعته آموزش داده می شود و در آخر گواهی نامه بین المللی از فنی و حرفه ای ارائه می شود .
آشپز مخصوص روز
در این دوره ها برای آشپز روز ، منوی بین المللی غذاهایی همچون انواع بیف ها ، استیک ها، شنیسل ها، برگرها ، غذاهای گوشتی ، پرندگان ، غذاهای خمیری شامل گراتینه ، پنکیک سبزیجات ، کرپ ، کباب بره تند ، مینی برگر ، فریتاتا ، مینی پیتزای رولی ، غذاهای پنیری ،رولت قارچ ، کباب چوبی با طعم بادام زمینی ، مرغ تنوری ، تای برانز یا میگوی تایلندی ، بروسکتا ، پاتی مرغ و فلفل ، رول سوسیس و …. آموزش داده می شود .
همچنین در دوره آشپز مخصوص روز ، برای آشپز سنتی غذاهایی از قبیل انواع خورش ها ، دلمه ها، حلیم بادمجان ، پلوها ، چلوها ، کوفته ها ، خوراک ها ، آبگوشت ها ، آش ها ، حلیم ، کوکوها ، غذاهای بادمجانی و … آموزش داده می شود .
سالاد ساز و اردور ساز
در این دوره های آموزشی به هنر آموزان عزیز تمامی انواع پیش غذاها و سالاد های فرانسوی ، سالاد های ایتالیایی ، سالاد سبزیجات ، سالادهای روسی ، کباب با سس عسل ، سالاد کرفس ، سالاد جوجه ، چاشنی آواکادوو ، سالاد قارچ ، سالاد چنبر ، سالاد رایس ، سالاد اینچیلادای مکزیکی ، سالاد میگو ، سالاد کاری هندی ، سالاد لبو ، سالاد لوبیا سبز ، سالاد رژیمی ، کباب گوشت و انبه ، سالاد نارنج با مرغابی ، بیسکویت میگوی پنیری ، سالاد زبان ، برش های پیتا با پنیر و سیر ، سالاد اسپانیولی سالاد انار ، سالاد هلندی ، سالاد مرغ و ماست ، سالاد چاتنی بادام زمینی ، سالاد بادمجان پارمیجانا ، پفک های پنیری ، اردور پنجره ای ، مارچوبه پیچیده شده در ژامبون ، کوفته چیز اونین ، مارپیچ های پنیری ، بیسکویت ماشروم چیز ، پای پنیر و اسفناج ، رولت مرغ و گوشت ، زردآلو با پوشش پنیر ، اسپرینگ رول ، کوفته اسکاتلندی و … آموزش داده می شود .
طباخ آبزیان آشپزی دریایی
این نوع از آشپزی روش های آموزش 30 مدل از انواع غذاهای دریایی از قبیل ماهی سردآب ، انواع میگو ، لابستر ، خرچنگ ، صدف ، گرم آب را آموزش می دهد .
آشپزی با مایکروویو
در این دوره های آموزش آشپزی تمامی غذاهایی که در مایکروویو باید پخته شوند از قبیل انواع کیک ها، غذاهای ایرانی ، حلواها ، پلوها ، انواع کباب ها ، غذاهای ملل ، دم کردن چای و قهوه ، فست فود ، تهیه پیاز داغ و سیر داغ ، سرخ کردن کشمش و زرشک ،غذاهای فانتزی ، کیک اتریشی ، سوفله ، پنیردار، شیرینی مارمالادی ، پیراشکی گوشت ، شیرینی ها ، پیتزا ، میتلف ، دسرها ، مرصع پلو ، قرمه سبزی ، قیمه ، خورش کرفس ، لازانیا ، پتاژ و سوپ ها ، گراتینه ، ته چین ، کیک پر ،کیک گردویی ، کیک نارگیلی ، شیرینی آلمانی ، شیرینی برنجی ، شیرینی گردویی ، شیرینی نخودچیو … آموزش داده می شود .
برای آموزش آشپزی در تبریز علاوه بر این که نیاز هست تا آشپز یا شرآشپز علاقه ی کافی داشته باشد نیاز هست تا شرایط دیگری نیز داشته باشد .که در زیر به آن ها اشاره می کنیم .
- آشپز باید سایر روش های آشپزی را بداند و بر کیفیت مواد نظارت داشته باشد و مواد اولیه مناسب و تر و تازه تهیه نماید .
- آشپز باید توان پخت انواع غذاها را مطابق با استادارد ها داشته باشد .
- آشپز باید قابلیت انجام تمامی کارهای آشپزی را به سرعت داشته باشد و آن ها را سازماندهی و مدیریت نماید .
- آشپز باید دقت عمل و سرعت زیادی داشته باشد ..
- آشپز باید خلاقیت داشته باشد و با ذوق و سلیقه بتواند غذا ها را سرو و تزئین نماید .
- آشپز باید صبور باشد و تحمل فشار کاری زیاد را داشته باشد .
- آشپز باید تمامی دستورالعمل های بهداشتی و ایمنی و سلامت را رعایت نماید .
با داشتن این شرایط متقاضیان می توانند این دوره ها را بگذرانند و در نتیجه آینده ی شغلی خود را تضمین نمایند .
بهترین کلاس های آموزش آشپزی در تبریز
کلاس های آموزش آشپزی در تبریز ، بسیار زیاد می باشد و افراد علاقه مند می توانند آموزش های لازم را با مراجعه به این کلاس ها کسب نمایند . در این بحث خصوصیات و مطالبی که در بهترین کلاس های آموزشی آموزش داده می شود ارائه شد تا متقاضیان بتوانند با آگاهی کامل به کلاس ها مراجعه کرده و آموزش ببینند .
مزیت هنر آشپزی
-
استحکام بخشیدن به خانواده ها
یکی از مهمترین مزیت هایی که آشپزی می تواند داشته باشد ایجاد محبت و آرامش در خانواده ها می باشد . اگر خانم های خانه دار ذوق و سلیقه و هنر آشپزی را داشته باشند و زمانی که همسرانشان خسته از سر کار بر می گردند با یک هنر زیبا و غذای لذیذ به استقبال همسرانشان بروند موجب می شود تا خستگی شوهرانشان از تن بیرون رود و احساس آرامش در خانه ها موج بزند و در این صورت مردان به جز مواقع ضروری سعی می کنند مابقی مواقع وقت خود را در کنار خانواده هایشان بگذرانند .
در این صورت است که زندگی پر از نشاط و شادابی می شود و خانواده ها مستحکم تر می شوند . بنابرین باید گفت که آشپزی ، شغل و وظیفه و حرفه نمی باشد بلکه هنری لذیذ و خلاقانه می باشد که موجب استحکام خانه ها می شود .
-
اثر بهداشتی و اقتصادی
از دیگر مزیت های آشپزی در خانه ها سلامت اعضای خانواده و رفع کمبود انواع ویتامین ها می باشد . غذاهایی که در رستوران ها یا مکان های عمومی پخته می شوند گاها از مواد با کیفیت و روش پخت سالم و بهداشتی در آن ها استفاده نمی شود و در نتیجه موجب به خطر افتادن سلامتی می شود . خانم های با ذوق در خانه ها ، تمامی اصول بهداشتی را رعایت می کنند و از مواد اولیه تازه و با کیفیت در پخت غذا استفاده می کنند و در نتیجه اهالی خانه با اطمینان خاطر غذا میل می کنند . از طرفی این روش پخت غذا از نظر اقتصادی نیز به صرفه تر می باشد .
بازار کار و آینده ی شغلی آشپزی
آموزش هنر آشپزی این امکان را فراهم می کند تا بعد از پایان دوره ها بتوان در رستوران ها ، هتل ها ، غذا خوری ، فست فودی ها و .. مشغول به کار شد . همچنین با گذراندن این دوره ها و دریافت مدرک می توان در صورت تمایل برای خود شغل مستقل ایجاد کرده و رستوران ، غذاخوری ، کبابی و یا مرکز تهیه غذا و … راه اندازی کرد و به خاطر همین دلایل است که افراد زیادی از آموزش آشپزی استقبال می کنند .