آموزش نصب دوربین مداربسته در تبریز
دوربینهای مداربسته از مهمترین وسایل الکترونیکی میباشند که در اکثر مکانهای عمومی، ادارات، محل کار و منازل نصب میشوند. این دوربینها برای ایجاد امنیت و جلوگیری از سرقت و … در مکانهای مهم نصب میشود. بیشترین کاربرد دوربین مداربسته در حفظ و کنترل امنیت اماکن است. با گسترش کیفیت و تکنولوژی این سیستمها، دامنه استفاده آنها گسترش فراوانی داشته است؛ ازجمله نظارت و کنترل ترافیک معابر، استفاده در استادیومها، سالنهای همایش، نمایش تصاویر زنده بر روی نمایشگرهای بزرگ و…
در این متن درباره انواع و چگونگی نصب دوربینهای مداربسته آن گفته میشود تا بیشتر با انواع دوربینها و نصب آن آشنا شوید.
- دوربین مداربسته آنالوگ
دوربین مداربسته آنالوگ (Analog CCTV) یک تجهیز الکترونیکی است که برای دریافت تصاویر و تبدیل آنها به سیگنالهای الکترونیکی از آن استفاده میشود. این کار در دوربینهای مداربسته بهوسیله حسگر الکترونیکی دوربین یا Imaging Sensor صورت میگیرد. این حسگر میتواند یکی از انواع CCD یا CMOS باشد.
سیگنالهای ارسالشده توسط دوربین برای سادهسازی مطابق یکی از استانداردهای تلویزیونی رایج PAL یا NTSD به دستگاه ضبط کننده ارسال میگردد. از این طریق شما میتوانید دوربین آنالوگ را بهطور مستقیم به تلویزیون خود وصل کرده و تصاویر آن را ببینید.
- دوربین مداربسته AHD
اصطلاح دوربین مداربسته AHD یا AHD CCTV بهاصطلاح انگلیسی Analog High Definition CCTV به معنای دوربین مداربسته آنالوگ با رزولوشن بالا اشاره میکند. در دوربینهای آنالوگ، رزولوشن تصویر یکی از بزرگترین نقاط ضعف این دسته از دوربینها بود. برای جبران این نقطهضعف، فناوریهای جدیدی در سیستمهای مداربسته آنالوگ ایجاد شدند که یکی از آنها فناوری AHD است.
اساس کار فنّاوری AHD بر پایه انتقال تصاویر دوربینهای مداربسته بر مبنای سیستمهای تلویزیونی دیجیتال (DTV) است. در این فنّاوری اطلاعات همچنان بهصورت آنالوگ انتقال پیدا میکنند اما نوع کدگذاری آنها امکان انتقال اطلاعات با حجم بیشتر و درنتیجه گرفتن تصاویر با رزولوشن بالاتر را ایجاد میکند.
- دوربینهای مداربسته دیجیتال
دوربین مداربسته دیجیتال نسل جدید سیستمهای مداربسته است. دوربینهای مداربسته دیجیتال معمولاً از پروتکلهای شبکه برای انتقال تصویر استفاده میکنند. این ویژگی، امکان اتصال این دوربینها به شبکههای کامپیوتری و دریافت تصویر در شبکه را فراهم میکند. ازاینجهت به این دوربینها، دوربین مداربسته شبکه یا IP نیز میگویند.
نصب و راهاندازی دوربینهای مداربسته
دوربینهای آنالوگ نیاز به تخصص اندکی برای نصب و پیکربندی سیستم دارند. دوربینهای دیجیتال، نیاز به برخی مهارتهای پایهای شبکه برای نصب پروژههای کوچک و نیاز به میزان قابلتوجهی از مجموعه مهارتهای فنی و علمی برای اجرای پروژههای بزرگ دارند. در اولين مرحله كارشناس بازدیدکننده باید جایگاههای نصب دوربین مداربسته را با دقت انتخاب کند بهطوریکه با حداقل تعداد دوربین مداربسته و کمترین هزینه و حداکثر میدان دید در محل طرح، به بیشترین کارایی سیستم دست یابد.
نوع تجهیزات موردنیاز برای نصب دوربین مداربسته، بستگی به نوع كاركرد و عمليات نظارتي که دارد قرار است انجام شود. معمولاً برای عمليات نظارتي از دوربین آنالوگ و یا دوربین مداربسته تحت شبكه باشد.
برای نصب دوربین مداربسته آنالوگ به تجهیزات زیر نیاز است:
- دوربین مداربسته
- دستگاه DVR
- کابل تصویر: به ازای هر دوربین آنالوگ باید یک کابل تصویر کشیده شود
- هارددیسک
- کابل برق و منبع تغذیه و …
نصب دوربین مداربسته تحت شبکه (IP)
برای نصب دوربین مداربسته دیجیتال دو راهحل کلی وجود دارد و شما باید بسته به نیاز خود یکی از آنها را انتخاب نمایید. در سیستم نظارتی تحت شبکه معمولاً از دو روش برای ذخیره تصاویر استفاده میشود.
یکی از آنها استفاده از دستگاه NVR است که برای ضبط و بازبینی تصاویر دوربین تحت شبکه طراحیشده است.
روش دوم استفاده از یک کامپیوتر یا سرور برای ذخیره اطلاعات است که معمولاً شرکتها یا سازمانهای بزرگ از این روش برای اتصال سیستم نظارتی خود به شبکه داخلی از آن استفاده مینمایند.
از دلایل دیگر استفاده از سرور برای ذخیره اطلاعات، استفاده از نرمافزارهای نظارتی و تجزیهوتحلیل تصاویر است که این نرمافزارها میتوانند پردازشهای متفاوتی را بر روی تصاویر انجام دهند. شما باید با توجه به کاربری سیستم نظارت تصویری خود از یکی از روشهای فوق یا ترکیبی از این دو استفاده نمایید.
تفاوتهای دوربین مداربسته دیجیتال و دوربین مداربسته آنالوگ
در دوربینهای آنالوگ، تصاویر به شیوه سنتی ضبط میشوند و با استفاده از فنّاوریهای قدیمی ذخیره میگردند.
با توجه به تفاوت بستر انتقال تصویر در دوربینهای دیجیتال و آنالوگ (تفاوت کابلها) میتوان پی برد که روش انتقال تصاویر در دوربینهای آنالوگ بهطور آنالوگ است. از دیگر تفاوتهای مهم این نوع دوربینها، کیفت تصویر آنها است. دوربینهای تحت شبکه به دلیل اینکه از بستر کابلهای شبکه بهره میبرند و کلاً سیستم کارکرد آنها دیجیتال میباشد قابلیت تولید تصاویر بسیار باکیفیتتر از دوربینهای آنالوگ را دارا هستند.
مقایسه
خصوصیات دوربینهای مداربسته آنالوگ و شبکه تفاوتهای زیادی باهم دارند. برخی از مهمترین آنها عبارتاند از:
- قیمت: قیمت دوربینها و تجهیزات دیجیتال از تجهیزات آنالوگ بالاتر است.
- رزولوشن تصویر: دوربینهای آنالوگ دارای محدودیت رزولوشن تصویر هستند درحالیکه دوربینهای شبکه چنین مشکلی ندارند.
- سادگی: سیستمهای مداربسته آنالوگ بهمراتب سادهتر از سیستمهای دیجیتال هستند.
- انعطافپذیری: سیستم مداربسته دیجیتال از انعطافپذیری بهمراتب بالاتری برخوردار است.
- قابلیتهای نرمافزاری: قابلیتهای نرمافزاری در سیستم مداربسته دیجیتال بهمراتب بالاتر است.
آموزشگاه کافاز دوره های آموزشی نصب دوربین مدربسته در تبریز را در محیطی آرام و تجهیزات کامل فراهم آورده است.
جهت استفاده از خدمات مشاوره رایگان آموزشگاه کافاز با ما در تماس باشید.