ماهی از جمله غذاهایی می باشد که به دلیل بوی نا مطبوعی که دارد زیاد باب میل هر سلیقه ای نمی باشد . اما هر مشکلی راه حلی دارد و در صورتی که این غذا به صورت درست طبخ شود نه تنها بوی ضخم آن گرفته می شود بلکه بسیار خوشمزه نیز می شود . در این مقاله به  آموزش طبخ سریع و آسان و خوشمزه ماهی قزل آلا که با سبزیجات و کره گیاهی طعم دار شده است می پردازیم . باشد که با ماهم راه باشید .

مواد لازم :

ماهی قزل آلا …………. 2 عدد

نمک ………………….. به مقدار لازم

کره  گیاهی …………….. 50 گرم

ریحان …………………. یک مشت

آویشن خشک ………….. مقداری

جعفری ………………… یک دسته کوچک

مرحله اول طبخ آسان ماهی قزل آلا با سبزیجات معطر  :

در مرحله ی اول نیاز به دو ماهی کاملا تازه نیاز داریم . این ماهی ها باید نه زیاد درشت باشند که دارای چربی زیاد باشد و نه کوچک که تیغ های زیادی داشته باشد . بهتر است ماهی در اندازه متوسط و تازه باشد .

بعد از تهیه ماهی ها لازم است  آن ها را به منظور از بین رفتن لزجی ،  با آب سرد بشوریم .

سپس لازم است داخل شکم هر دو ماهی را تخلیه نماییم . برای این کار از زیر شکم ماهی ها  از قسمت حفره مدخل تا زیر گلوی آن را چاک می دهیم  و محتویات داخل شکم آن را خالی می نماییم  .  بعد از این کار داخل شکم آن ها را شست و شو می دهیم . برای طبخ ماهی ها لازم نیست سر و دم و باله ی آن را جدا کنیم  و بهتر است آن ها را  به صورت درسته طبخ نماییم . پس از شست شوی کامل بهتر است  آن ها را داخل آبکش قرار دهیم تا آب اضافی آن گرفته شود و سپس آن ها را با استفاده از دستمال آشپزخانه کاملا خشک می کنیم .

مرحله دوم طبخ آسان ماهی قزل آلا با سبزیجات معطر :

با استفاده از سبزیجات معطر از قبیل جعفری ، برگ ریحان سبز و آویشن و همچنین کره گیاهی خوراک ماهی را طعم دار می کنیم . برای این کار لازم است تا 50 گرم کره گیاهی را در دمای آشپزخانه قرار دهیم تا حالت نرم و خمیری به خود بگیرد .

سپس یک دسته کوچک جعفری پاک شده و شسشته شده و خشک شده را به وسیله ی یک چاقوی تیز ، خرد می کنیم .

همین کار را بر روی برگ های ریحان نیز انجام می دهیم و بعد از کوتاه کردن ساقه و شستن ، آن ها را خرد می نماییم .

در نهایت هر دو سبزی خرد شده را به همراه چند ساقه آویشن خشک پودر شده به کره نرم شده اضافه می کنیم و آن ها را با هم مخلوط می نماییم تا خمیری کره ای – سبزیجاتی آماده شود .

مرحله سوم طبخ آسان ماهی قزل آلا با سبزیجات معطر  :

در این مرحله نیاز به یک فویل آلومنیومی برای طبخ ماهی در داخل فر داریم . بنابراین بهتر است از دو برش بزرگ فویل آلومنیومی استفاده نماییم . سپس هر کدام از ماهی ها را بر روی یکی از برش های فویل قرار می دهیم و مواد خمیری را که آماده کردیم را در داخل شکم آن ها می مالیم و در نهایت مقداری از مواد را نیز بر روی ماهی ها می مالیم . سپس مقداری نمک بر روی آن ها می پاشیم .

بعد از این کار لازم است تا فویل را دور ماهی جمع کنیم تا کره آب شده بیرون نریزد و ماهی در داخل فویل بپزد . برای جمع کردن فویل لازم نیست محکم به دور ماهی پیچیده شود بلکه فقط کافیست به آرامی لبه های فویل روی هم گذاشته شود . این نکته را هم در نظر بگیرید که برای ورود و خروج هوا از فویل لازم است تا منافذی بر روی فویل در حین پخت ماهی در داخل آن وجود داشته باشد .

فر را روشن می کنیم و آن را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم می کنیم و سپس سینی حاوی ماهی پیچیده شده در فویل را به مدت 35 تا 45 دقیقه در داخل طبقه وسط فر قرار می دهیم تا ماهی ها کاملا پخته شوند و کره و سبزیجات به طور کامل به خورد ماهی برود .

در صورتی که پس از گذشت مدتی ماهی را تست کردیم و دیدم که هنوز نپخته است بهتر است به مدت 10  الی 15 دقیقه آن را در طبقه ی بالای فر قرار دهید تا پخته شود .

در صورت تمایل می توانید پس از پخت ماهی ها آن ها را همانطور با فویلی که به دور آن پیچیده شده سرو نمایید زیرا کره داخل فویل ذوب شده و عطر سبزیجات نیز به کره ذوب شده منتقل شده است بنابرین در صورتی که با فویل سرو شود بهتر خواهد بود.

جهت شرکت در دوره های آموزش آشپزی در تبریز و دریافت مشاوره رایگان با شماره 09148740604 تماس داشته باشید.