آشپزی از مهمترین هنرهایی می باشد که هر کسی می تواند با یادگیری آن ، غذاهای خوشمزه و روش طبخ درست انواع غذاها همچون گوشت و غذاهای دریایی و سبزیجات و سرخ کردنی ها و … را یاد بگیرد . هنرجویان آشپزی با آموزش آشپزی علاوه بر این که خانواده را از شر غذاهای یکنواخت خلاص می نمایند و میزبان خوبی برای میهمان ها می باشند ، بلکه می تواند اشتغال زایی نیز نماید . غذا ها در همه جای دنیا اهمیت فوق العاده زیادی دارند و علاوه بر طعم و مزه ، کیفیت آن نیز اهمیت دارد که در این میان غذاهای ایرانی با توجه به تنوع زیادی که دارند و بسیار رنگارنگ و خوشمزه می باشند یاد گیری آن ها نیازمند صرف  زمان و وقت و خلاقیت زیاد می باشد .

اهمیت آموزش آشپزی

آشپزی به معنای عمل آماده سازی غذا برای مصرف انسان ها می باشد و در جاهای مختلف دنیا انواع آن و روش های طبخ آن ها متفاوت می باشد . آشپزی هنر تبدیل مواد خام به غذاهای خوشمزه و لذیذ می باشد و یک آشپز حرفه ای باید بتواند این هنر را در خود پرورش دهد و با استفاده از تکنیک های مختلف غذا ها را آماده نماید .

آموزش آشپزی از آن جهت اهمیت دارد که غذا ها نه تنها گرسنگی انسان ها را بر طرف می نمایند ، بلکه در سلامت آن ها نیز تاثیر فوق العاده زیادی دارند و در صورتی که به درستی و در تنوع زیاد طبخ شوند سلایق زیادی را در بر می گیرند و بسیار لذت بخش می باشند . افراد زیادی هستند که به آشپزی علاقه زیادی دارند ولی اصول و تکنیک های آن را نمی دانند و از همین جهت توصیه می شود تا به یادگیری این مهارت بپردازند و با شرکت در دوره های آشپزی به آشپز ماهر تبدیل شوند .

آموزش آشپزی نیازمند ابزار ها و روش های مختلف برای آماده سازی مجموعه ای از مواد تشکیل دهنده غذا می باشند تا غذا هضم راحت و طعم لذت بخشی داشته باشد .آشپزی فرایندی می باشد که از روش های علمی برای انجام درست و دقیق آن استفاده می شود و همچنین مقادیر مواد اولیه و شرایط و روش طبخ آن بر نتیجه حاصل تاثیر می گذارد .

نکات مهم در آشپزی

برای آشپزی و آموزش آن علاوه بر مهارت عشق و علاقه به این کار نیز اهمیت بسیار زیادی دارد . افرادی که علاقه به آشپزی دارند می توانند خلاقیت به خرج داده و غذاهای لذیذی آماده نمایند . در کنار علاقه ، سرعت در کار نیز بسیار مهم می باشد و کمک می نماید تا غذاهای لذیذ در زمان کمتری آماده شوند . حرفه ی آشپزی ، حرفه ای  جذاب و متنوع می باشد .

در آموزش آشپزی در تبریز به  هنر جویان یاد داده می شود  که برای امر آشپزی مطابق با مزاج هر منطقه و یا افراد آشپزی شود و برای هر وعده ی غذایی ، نوع مناسب غذا طبخ شود و مطابق با سن افراد و بیمار یاسالم بودن مصرف کنندگان ، غذاهای کم چرب و پر چرب یا شیرین و پر ادویه و … به لذت بخش ترین حالت ممکن طبخ شود .

مهارت آشپزی چیزی نیست که بتوان بدون آموزش و با ترکیب مواد مختلف در خانه آن را یاد گرفت بلکه آشپزی درست و حرفه ای نیازمند آموزش دقیق می باشد تا مقدار مواد و ترکیب انواع مواد با هم و نوع طبخ و … با استفاده از روش های علمی آن انجام شود تا لذت بخش باشد و مفید واقع شود .  در فرهنگ های مختلف روش ها و تکنیک های پخت و پز متفاوت می باشد و دستور العمل های خاص و منحصر به فردی برای هر فرهنگ وجود دارد که باید آشپزی مطابق با آن ها صورت گیرد .

در آموزش آشپزی در تبریز وظایفی را که یک آشپز باید داشته باشد آموزش داده می شود که شامل موارد زیر می باشد :

  • داشتن آگاهی کامل از مواد غذایی مختلف و مناسب و شناسایی آن ها
  • آماده سازی مواد و پخت انواع غذا ها با توجه به استاندارد ها
  • سرو نمودن غذا در ظرف های مناسب و تزیین درست هر غذا
  • کنترل بر کیفیت مواد غذایی و تهیه مواد اولیه
  • در نظر داشتن نکات مربوط به ایمنی و سلامتی و رعایت و بررسی دستورالعمل های بهداشتی

آموزش آشپزی در تبریز در مرکز آموزشی سپیدار

 آموزش آشپزی در تبریز در مرکز آموزشی  سپیدار که از جمله معتبر ترین و مجهز ترین مراکز می باشد زیر نظر اساتید ماهر و با تجربه به صورت تخصصی  انجام می شود که می توان با یادگیری به راحتی وارد بازار کار شد و در محیط هایی همچون رستوران ها ، قنادی ها ، کافی شاپ ها ، هتل ها و … فعالیت نمود .

لیست دوره های آموزش آشپزی در تبریز

آموزش آشپزی در تبریز شامل دوره های مختلفی می باشد که با گذراندن آن ها می توان تبدیل به یک آشپز ماهر شد . در زیر به دوره های که در مراکز آموزشی در تبریز ، آموزش داده می شود اشاره می شود .

  • آشپزی تخصصی ملل که شامل آشپزی اروپایی ، آسیایی ، مدیترانه ای ، و … می باشد .
  • آشپزی سنتی و محلی ایرانی
  • آشپزی انواع غذاهای دریایی
  • آموزش انواع سالاد ها ، غذاهای رژیمی و غذای کودک
  • آشپزی انواع کوکوها ، دلمه و کباب
  • آموزش آشپزی انواع فست فود ها ، فینگر فود ها ، ساندویچ و کاناپ
  • آموزش انواع پیش غذاها ، اردورها ، نان ، غذاهای خمیری ، رولت ، انواع شیرینی خانگی ( تر و خشک ) ، کیک و انواع دسر
  • آموزش انواع حلوا ، ترشیجات ، سس ها و مرباهای خانگی
  • آموزش تهیه انواع نوشیدنی های سرد و گرم ، بستنی و کافی شاپ
  • آموزش تخصصی سفره آرایی ، میوه آرایی ، تزیین غذا و چیدمان میز ، آموزش دوره نو عروس ، سفره ماه رمضان ، شب یلدا و شب عید

آموزش غذاهای ترکیه در دوره آموزش آشپزی در تبریز

در دوره های آموزش آشپزی در تبریز می توان علاوه بر یادگیری غذاهای ایرانی و آشپزی تخصصی ملل ، آشپزی غذاهای ترکی که سازگاری بیشتری با سلیقه و ذائقه ایرانی ها ، نسبت به سایر کشور ها دارند را  فرا گرفت . در دوره های آموزش آشپزی غذاهای ترکی هیچ محدودیت ساعتی  وجود ندارد و پس از پایان دوره هنرجویان مدرک معتبر بین المللی دریافت می نمایند . آموزش این دوره در این مرکز آموزشی در کارگاهی مجهز انجام می شود و تمامی اقلام و مواد مورد نیاز توسط آموزشگاه تهیه می گردد . یادگیری آشپزی غذاهای ترک به افرادی که قصد کار در هتل ها و رستوران های ترک دارند توصیه می شود .

لیست آموزشی غذاهای ترک در دوره آموزش آشپزی در تبریز

غذاهای ترکی پر طرفداری همچون لاه ماعجون ، بورک ، پیده ، باقلوا ، علی نازک ، پواهچا ، گازان دیبی ، کشکول و … در این دوره ها آموزش داده می شود .

آموزش آشپزی سنتی در تبریز

دوره آموزش آشپزی سنتی در تبریز ، شامل آموزش تمامی غذاهای ایرانی می باشد که به عنوان غذاهای سنتی در رستوران ها سرو می شوند و علاوه بر آموزش خود غذا شامل تمامی سالاد ها ، سوپ ها و دسرهایی می باشد که در کنار این غذاها سرو می شود . تمامی اقلام و مواد مورد نیاز برای آموزش این غذاها توسط کارگاه تهیه می شود و پس از پایان دوره مدرک بین آلمللی آشپزی اعطا می شود .

آموزش شیرینی پزی در تبریز

آموزش شیرینی پزی درتبریز نوعی مهارت جداگانه می باشد که در مرکز آموزش آشپزی در تبریز ، آموزش داده می شود . این دوره ها طی دوره های تک جلسه ای از صبح تا عصر با آموزش 8 الی 10 نوع منو در روز و دوره های آکادمیک پنج جلسه ای در دو روز و در مجموع 4 ساعت برگزار می شود که پس از پایان دوره مدرک بین المللی آشپزی اعطا می شود .